Skolor & universitet

 

Säkerhet & miljö - En viktig fråga för våra skolor

Högt och säkert: Underhåll i skolans höga utrymmen

För dagens skolor är både miljö och säkerhet en prioriterad fråga. Skolorna har med sina aulor, samlingslokaler, matbespisningar och gymnastikhallar ofta högt i tak och behov av att på ett säkert och effektivt sätt sköta underhåll av armaturer, fläktar, luftfilter, ljudanläggningar m.m.

Man måste också säkerställa att ljuset från armaturerna håller en acceptabel nivå för både personal och elever. Det finns en EU-norm som ställer ökade krav på planeringen av arbetsbelysning inomhus. Bl.a. krävs ett komplett underhållsschema som anger tidsplan för ljuskällebyte samt rengöringsmetod. Allt i energi- och miljöbefrämjande syfte samt för förhöjd personsäkerhet.

Lightlifts lösningar för skolans utmaningar

Här kan Lightlift Esystems motordrivna liftar betydligt underlätta för ansvariga att följa de föreskrifter som finns. Lightlift har installerat sina system i flera olika skolor och därmed berett vägen för en säkrare och ergonomiskt bättre arbetsmiljö. Skolorna har också gjort en kostnadsbesparing i form av lägre energikostnader samt att man inte behöver hyra dyra skylifts med tillhörande personal för att sköta underhåll. Underhållet kan nu skötas av exempelvis den ordinarie städpersonalen på skolorna.

Lightlifts liftsystem fungerar också utmärkt i lokaler med sluttande tak som t.ex. aulor. Någon i personalen kan nu med en enkel knapptryckning fira ner armaturer för att i lämplig arbetshöjd utföra det underhåll som behövs från golvet

Referenser - Skolor & Universitet

Utforska våra referensbilder från skolor och universitet. LightLifts produkter bidrar till att skapa inspirerande och multifunktionella lärmiljöer, där varje detalj är designad för att stimulera studier och kreativitet.

Fler skolor & universitet som vi utfört installationer i:

Berzeliusskolan, Linköping

Enköpings Bibliotek

Finsk­svenska Folkhögskolan, Haparanda 

Fjällenskolan, Järfälla

Höglandsskolan, Stockholm

Karolinska Institutet, Solna

KTH Ljuslabb, Haninge

Kungsholms Gymnasium, Stockholm

Ljusdals Gymnasium, Ljusdal

Ljushögskolan, Jönköping

Ljushögskolan, Nacka

Länsmusiken, Nacka

Musikhögskola, Piteå

Musikhögskola, Umeå

Musikstudio, Nacka

Nacka Gymnasium, Nacka

Nya Konstfack, Stockholm

Näsbyparkskolan, Täby

Riddarfjärdsskolan, Stockholm

Slotte Gymnasium, Ljusdal

Stenvreten, Enköping

Stockholms Universitet

Trädgårdsstadsskolan, Huddinge

Umeå Universitet, Umeå

Ungdomens Hus, Karlstad

Universitet, Linköping

Universitetet, Karlstad

Åva Gymnasium, Täby

Sturebyskolan Aula, StockholmU

niversitetet Aula, Jönköping

Gränby Dagis, Uppsala

Afry Ljuslabb, Stockholm

Sweco Ljuslabb, Stockholm

Kontakta oss idag!

Förvandla lärandemiljöer på skolor och universitet med LightLifts anpassningsbara belysningslösningar. Intresserad av att förbättra ditt utbildningsutrymme? Kontakta oss för att diskutera hur vi kan bidra till en inspirerande och funktionell miljö.

Kontakta oss