Om Lightlift 

 

Om oss

Lightlift Esystems AB är ett företag som säljer lösningar för underhåll och hantering av svåråtkomliga, energiförbrukande och/eller servicekrävande anordningar som exempelvis belysning, fläktar, luftfilter, högtalare m.fl. 

Vi erbjuder motordrivna belysningshissar i två koncept.
Båda omfattar hjälpmedel för höjning och sänkning av högt belägna eller svåråtkomliga objekt för enkel, kostnadseffektivt och energieffektiviserande underhåll.

Lightlift: Från Belysningshissar till Mångsidiga Underhållslösningar

Lightlifts resa började 1967 under namnet Elbox AB, och sedan 1980 har fokus legat på att utveckla belysningshissar. Ett av våra tidigaste samarbeten var med Kungliga Tennishallen, som till denna dag fortfarande använder några av våra ursprungliga hissar. Vår verksamhet har expanderat och diversifierats över åren, och våra patenterade hisslösningar för lokaler med höga tak har blivit väl använda över hela Europa.

Vår produktportfölj erbjuder mer än bara belysningslösningar. Med Lightlifts hisssystem kan du enkelt installera och underhålla en rad olika anordningar, inte bara belysning, utan även fläktar, luftfilter och högtalare, och detta på ett sätt som är säkert, kostnadseffektivt och energieffektivt.

Lightlifts historia

1967

Företaget Elbox AB grundas i avsikt att sälja elektriska fördelningscentraler. Svenska Forsmark blev en av de första stora kunderna.

1980

Sortimentet utökas med belysningshissar. Hos Kungliga Tennishallen, en av de första kunderna, finns än idag några de första installerade hissarna kvar i originalskick.

1995

Företaget söker patent för en nyutvecklad konstruktion kallad ”hissanordning för armaturer i lokaler med stor takhöjd”

1999

Patentet "Hissanordning för armaturer i lokaler med stor takhöjd" blir godkänt för Sverige.

2004

Med Panasonic luxlift® utökar Lightlift Esystems AB nu sitt produktutbud. Dessa punkthissar är idag i drift i mer än en miljon exemplar världen runt. Genom att i sortimentet ha tillgång till både lightlift® och luxlift®kan man nu erbjuda mer flexibla och kundanpassade lösningar.

2005

Patentet blir beviljat i 5 av de ledande industriländerna i EU.

2006

Idag har företaget breddat användningen av produkterna betydligt. Lightlift Esystems motordrivna belysningshissar är nu också efterfrågade för att hantera reklamskyltar, kulisser, högtalare, hästhoppningsramper och mycket annat. Möjligheterna är många och LightLift Esystems kan med sina produkter flexibelt lösa de flesta önskemål och idéer. Målet är att sälja lösningar som ger kunderna säkrare och ergonomiskt bättre arbetsmiljö, effektivare energianvändning och låga underhållskostnader.

2008

Samarbete inleds med Håga Entreprenad AB. Lightlift Esystems motordrivna belysningshissar hittas idag i industrilokaler, kyrkor, idrottsanläggningar, teatrar, gallerior, offentliga lokaler m.fl. Bolaget, som har sitt säte i Stockholm har till största delen arbetat mot den nordiska marknaden men man har nu även börjat få kunder i övriga Europa.

2012

Håga Entreprenad AB förvärvar Lightlift Esystems AB . Efter många års tätt samarbete mellan Håga Entreprenad AB och Lightlift Esystems har nu Håga Entreprenad förvärvat Lightlift Esystems, samtliga patent och inneliggande varulager liksom rätten till varumärket i sin helhet.

Fabriken i Anderstorp är stängd och produktionen i sin helhet är flyttad till egna lokaler i Håga Industriområde i Västerhaninge, där även administrativ del samt service-avdelning huserar.

Vi ser fram emot ett fortsatt gott framtida samarbete med såväl gamla som nya kunder.